top of page

Sıfır Atık Yaşam Tarzı



Tüketimin çok hızlı olduğu Dünya’mızda artık herhangi bir ürünü geri dönüştürmek bile doğayı yeteri kadar korumaya yetmemeye başladı.


Doğamızı korumak için yapılması gereken geri dönüşümden önceki adım olan atığın azaltılması gerekmektedir. Bu hedef doğrultusunda ortaya çıkan sıfır atık anlayışı günümüzde uluslararası şirketler ve bireylerin yaşamlarında yayılmaya hızla devam ediyor.


Yapılması gereken aslında çok basit, çöpe attığımız ürünü sıfırlamaya çalışmalı ve sıfır atık yaşam tarzının ana unsuru olan 5R ‘yi benimsemeliyiz. Reddet (Refuse), Azalt (Reduce), Yeniden Kullan (Reuse), Geri Dönüştür (Recycle) ve Kompost (Rot).


Yaşamımızda artık, ihtiyacımız olmayan ürünleri reddetmeli, ihtiyacımız olanı azaltmalı, elimizden geldiğince yeniden kullanmalı, atıklarımızı ayrıştırıp ve geri dönüşüm kutularını kullanmalı ve yemek atıkları gibi organik atıklarımızı kompost haline getirip bitkilerimizde kullanmalıyız.


Kaynaklarımızı çöpe atmak yerine, tüm kaynakların tamamen sisteme geri alınabileceği bir sistem yaratmak aslında gördüğünüz gibi hiç de zor değil. Sizleri de 5R yaşam tarzını benimsemeye davet ediyoruz.


bottom of page