top of page

Zeytinyağının Sağlığımıza Faydaları Nelerdir?




Zeytin ağacının yetiştiği bölgenin özelliklerine, aldığı rüzgara ve yağmura göre farklı aromaya tat ve kokuya sahip olan zeytinyağının sağlığımıza sayılamayacak kadar araştırılıp kanıtlanmış faydası bulunmaktadır.


Zeytinyağının pek çok farklı çeşidi vardır. Ancak asit derecesi en çok %0,8 olan natürel sızma zeytinyağı en besleyici ve en sağlıklı olanıdır.


Zeytinyağı antioksidan bakımından zengindir. İçerisinde sağlığa yararlı bileşen olarak adlandırılan polifenoller, karotenoidler ve E vitamini vardır.


Polifenoller bağırsak sağlığını artırmaya yardımcı olurken, zararlı bakterilerin sayısını azaltır.


Zeytinyağının içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir, kalsiyum kaybı engellenir ve çocukların beyin ve kemik gelişimi desteklenir.


Düzenli zeytinyağı tüketmek vücuttaki iltihaplanmayı önler ve Amerikan Kalp Birliğinin açıklamalarına göre kalbe giden damarların içini yenileyerek aynı zamanda kalp krizi riskini önlemektedir.


Sonuç olarak, taze sebzelerle hazırladığınız salatalarda, sıcak soğuk tüm yemeklerinizde ve mezelerinizde natürel sızma zeytinyağı tüketerek hem kendiniz hem de ailenizin sağlığına katkıda bulunurken antioksidanlar sayesinde doğal yaşlanma sürecinizi de yavaşlatabilirsiniz.


Küçük bir uyarı, taklit ve tağşişlerden sakının. Piyasada çokça hileli zeytinyağı bulunmaktadır. Bildiğiniz güvendiğiniz ve analizleri tam olan Natürel Sızma Zeytinyağı tüketmeyi lütfen unutmayınız.


%100 Natürel Sızma Zeytinyağı ile tanışmak için hemen sipariş verebilirsiniz.

bottom of page